sunnuntai 4. toukokuuta 2014

"When you're too busy looking down, you don't see the chances you miss"




Pakko jakaa tämä video täällä bloginkin puolella, jonka jo facebookkiini linkitin. Sinne en kuitenkaan avannut ajatuksiani enempää ja, kun koko päivän olen asiaa pohtinut ja videota katsonut uudelleen, niin video on samalla hyvin pysäyttävä ja herättää erittäin paljon ajatuksia.

Myönnän, olen itsekin somen suurkuluttaja ja koukussa mm. tekstareihin, whatuppiin, instaan ja facebookkiin. Kulutan usein myös aikaani selailemalla weheartit:ia tai lueskelen useita blogeja. Candy crushia ja muita pelejä tulee päivittäin pelattua erittäinerittäin paljon liikaa.. Olen myös huomannut katsovani televisiota ipad tai iphone kourassa, sillä pelkkä television katselu ei enää riitä. Pakko pelata jotain tai seikkailla netissä. MIKSI?? En myöskään voi poistua kotoa mihinkään ilman puhelintani. Se on lähes kasvanut käteeni kiinni.

Olin tänään serkkuni syntymäpäivillä ja sielläkin ihmisillä oli puhelin vähän väliä kädessään ja myös itse syyllistyin tsekkaamaan oiskohan joku mahdollisestitykännyt kuvastani, jonka päivitin hetki sitten instaan. Entä olisko joku laittanutviestiä faceen tai päivittänyt jotain mielenkiintoista. Niimpäniin..

Olen myös huomannut, että monet mun jutuista tai toisten jutuista menee ihan ohi korvien, sillä face oli selauksessa samaan aikaan. Monesti olen joutunut poikaystävällenikin myöntämään, että sori en kuullut, luin facea. Ei näin.. Ja uskon, että moni teistä voi samaistua kaikkeen tähän ja muuhunkin mitä videolla on. 

Haluammeko todella, että meidät muistetaan tästä: "we are generation of idiots, smartphones and dumb people." Eiköhän taas muisteta toistemme olemassa olo oikeasti ja vietetään aikaa kavereidemme, perheidemme ja sukulaistemme kanssa oikeasti.

Toisaalta haluan myös mainita tähän sen, että näistä kaikista laitteista yms. sovelluksista on myös hyötyä nykyaikana. Pystyn helposti pitämään yhteyttä myös ulkomailla tai muualla Suomessa asuviin kavereihini. Mutta tämä touhu vaan on karannut käsistä. Tarviiko sitä facebookkia tarkastaa joka kolmas sekuntti, tai tekstata kaikkien muiden tuntemien ihmisten kanssa, kun on fyysisesti jonkun toisen ihmisen kanssa. Ei anneta kaiken todellisen lipua ohi, ettei myöhemmin kaduta. Annetaan OIKEAN elämän tuoda niitä ihania hetkiä ja otetaan ne vastaan. Parhaat hetket elämässämme tapahtuu kuitenkin tässä ja nyt ihan oikeasti, joten miksi antaa niiden hetkien lipua ohi päivittäessämme facebookia.

En paasaa asiasta sen enempää, mutta toivon, että jokainen tuntee ainakin pienen piston sydämesään katsoessaan tätä videota tai lukiessaan tätä tekstiä. Tietysti tämä on vain minun mielipiteeni, mutta kertokaas teidän mielipiteitä? Kuulisin niitä mielelläni, sillä tämä on itselleni hyvin mieleinen keskustelun aihe. Joten pliispliispliis pistäkää niitä kommentteja tulemaan! 
Nimim. iphone-facebook-whatsupp-instagram-candycrush-ipad-ADDIKTI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti