torstai 13. elokuuta 2015

PULLED PORK TACOS

Mikähän ruokablogi tästä on oikeen tulossa!?! No, mä yksinkertasesti rakastan hyvää ruokaa ja sen tekemistä ja jos kerran onnistumisen kokemuksia tulee, niin miksen jakaisi niitä teillekin, jos vaikka joku sais uusia ideoita omaan keittiöön.

Joku saattoikin lukea pari postausta sitten, että käväsin Helsingissä kavereideni kanssa, jotka veivät mut syömään Tortilla Houseen. Rakastuin siihen ruokaan niin paljon, että halusin yrittää kopioida tortilloja kotona. Ja arvatkaas miten kävi?


 Tämä oli mun mielestä jopa parempaa kuin Tortilla housen yksilöt!! Uskokaa tai älkää. Uskoisin, että erot johtuu siitä, että siellä salsaan laitetaan korianteria ja se on yrtti, josta mun makunystyrät ei oikein innostu. Myöskin kastike on siellä vähemmän tulista. En pidä tulisesta ruuasta, mutta oma tekoisessa kastikkeessa oli sopivasti potkua.

Valitsin siis ravintolassa täytteiksi pulled porkin kaikilla täytteillä sekä tomatillo ranch ja sour cream kastikkeella. Haasteeksi näissä kotitekoisissa muodostui kastikkeet. Päätin toteuttaa vaan jälkimmäisen, sillä siihen tuli paljon vähemmän ainesosia. Ja tortillat olivat kyllä täydellisiä vain tuolla kastikkeella.

PULLED PORK TORTILLAT:

Tarvitset:

Pieniä tai keskikokoisia tortillalevyjä
Pulled pork (pahvilaatikossa myydään ainakin Cittarissa)
Haluamaasi salaattia
Mustia papuja
2 tuoretta limeä
Creme freshiä halutessasi
Juustoraastetta
Valitsemaasi BBQ-kastiketta (me käytämme Santa Marian American BBQ Sauce Original)

TUORESALSA:

6 tomaattia
puolikas punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
puolikas vihreä paprika
öljyä maun mukaan
muutama puristus limemehua
suolaa maun mukaan

Pilko ja sekoita aineet keskenään.

SOUR CREAM -KASTIKE:

1 purkki smetanaa
1/2 tl suolaa
25 ml sipulia
25 ml vihreää chiliä (itse pistin puolet)
1/2 tl mustapippuria

Aineet hienonnetaan ja sekoitetaan keskenään. Omalla vaa'allani pystyy punnitsemaan tuotteet millilitroina, joten oli helppoa. Mitat olivat nimittäin jenkkiläisittäin. Tein puolikkaan satsin. Alkuperäisessä ohjeessa smetanaa 1cup, sipulia ja chiliä 1/4cup, jos nämä helpottavat jotakuta).


Tästä ei perjantai-illan herkut paljoa enää parane, joten jos vielä mietit tämän illan sapuskoja, niin tässä ois yks aika kova vaihtoehto!


-Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti