torstai 13. elokuuta 2015

AMAZING BLUEBERRYPIE


Kävin viime viikolla poimimassa itse mustikoita ja päätin pyöräyttää osasta satsista mustikkapiirakan. Oon aina aiemmin tehnyt samalla reseptillä sekä omena- että mustikkapiirakan, mutta nyt kaipasin vähän vaihtelua. Googlailin eri reseptejä ja päädyinkin erääseen rahkaraparperipiirakan ohjeeseen, josta luonnollisestikin vaihdoin raparperin mustikkaan. Ja ai että miten hyvää siitä tulikaan. En ole varmaan ikinä syönyt niin hyvää mustikkapiirakkaa vaikka itse sanonkin!


SUUSSA SULAVA RAHKA-MUSTIKKAPIIRAKKA:

Murupohja:

4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
125 g voita

Pohja:

N. 2/3 muruseoksesta
1 dl maitoa
1 kananmuna

Täyte:

4-5 dl mustikkaa (oman maun mukaan)
1 tölkki rahkaa (250g)
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria

Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Ota 2/3 muruseoksesta ja tee pohjataikina. Levitä vuokaan. Lisää päälle mustikka-rahkaseos. (Itse laitoin puolet mustikoista seokseen ja loput lisäsin seoksen päälle vuokaan.) Ripottele loput murutaikinasta seoksen päälle. Paista n. 40min 175 asteessa.

Annoksesta tulee pieni uunivuuallinen piirakkaa, tuplana n. pellillinen.


Ja ei kun nauttimaan!


-Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti