maanantai 1. joulukuuta 2014

15 JOULUISTA FAKTAA


Muutamassa blogissa on näkynyt jouluaiheisia faktapostauksia ja ne on ollut mun mielestä ihan mahtavia. Päätin siis itekkin toteuttaa sellasen! Faktoja pöytään siis:

1. Teen ensimmäiset joulutortut ja glögit hyvissä ajoin ennen joulukuuta. En kesäkuussa kuitenkaan!

2. RAKASTAN piparkakkutaikinaa. Oonkin tehnyt sitä jo kaks satsia ite ja kattilasta löytyykin aina lusikka valmiina, jotta sieltä saa helposti nappastua herkkupaloja :-D Valmiita pipareita ei tullut montaa ensimmäisestä annoksesta heh. No okeiokei annoin veljille ja iskälle kipolliset syötäväksi!

3. Mulla on oltava joulukalenteri joka vuosi. Useimmiten on löytynyt jonkinlainen suklaakalenteri, sekä raaputuskalenteri. Ihan joka vuosi mulla on kuitenkin seinällä pakettien kera mummini tekemä kalenteri. Se on ihanin ikinä <3 Tänä vuonna laitettiin poikaystäväni kanssa paketit toisillemme kalenteriin roikkumaan. En millään malttais odottaa ekaan päivään asti!!


4. Meidän jouluaatto perinteeseen kuuluu joulurauhan julistuksessa käyminen. Nuorempana laitettiin aina vastaan, mutta nykyään mennään sinne jo ihan mielellään ja oikeastaan haluan mennä sinne, sillä siitä starttaa kunnolla aina aattofiilis :)

5. Jätän aina joululahjojen oston viimetippaan, mutta koitan tsempata tänä vuonna. Itseasiassa ensimmäinen lahja on jo ostettu jes!

6. Rakastan jouluruokia. Joka joulu on saatava lanttu- ja perunalaatikkoa, kinkkua + kinkkukastiketta PALJON sekä kalkkunaa. Myös kotijuusto, perunat ja savukala kuuluu mun herkkuihin. Toisaalta vihaan rosollia, silliä ja kraavilohta.


7. Meidän perheessä on tapana tehdä kinkkukastikkeesta myös "soppaa", eli hyvin hyvin epäterveellistä lientä, jota sitten syödään alkupalaksi. Mun suurinta herkkua haha :D

8. Telkusta tykkään katsoa jouluna joulupukki ja noitarumpu elokuvan sekä joulupukin kuumaalinjaa. Välillä tulee katsottua myös lumiukko. :) Iltaisin on myös ihana käpertyä sohvalle vatsa täynnä ruokaa, avata lahjaksi saatu suklaarasia ja pistää joku jouluinen elokuva pyörimään!

9. Joululaulut <3 Lemppari joululauluja on mm. Joulumaa (ainoa kappale, jonka osaan yhä pianolla ulkoa), varpunen jouluaamuna sekä sydämeni joulun teen. En saa näistä koskaan tarpeeksi.


10. Aattoaamuna on saatava aamupalaksi riisipuuroa kanelilla ja sokerilla, NAM! Oon kyllä keitellyt jo parit puurot tässä marraskuun aikana :)

11. Lahjojen avaaminen tapahtuu meillä todella nopeasti. Kaikki paketit äkkiä vaan auki haha :D Useilla tuntuu olevan perinteenä, että lahjat avataan yksi kerrallaan ja esitellään mitä paketista tuli, mutta me ollaan oltu aina melko hätähousuja...

12. Joulukuusi kuuluu joka jouluun. Lapsuuden kodissa on aina ollut aito kuusi ja myös meillä oli täällä omassa pikku kodissa viime vuonna ihka aito kuusi. Ja valtava olikin! Toivottavasti tänä vuonna tulis vähän pienempi yksilö....


13. Aatto iltana käydään viemässä kynttilöitä isovanhempien haudoille ja varsinkin, kun on lunta ja pimeää, on hautausmaalla todella kaunista.

14. Tykkään leipoa pipareita ja kuvittelen aina mielessäni miten ne koristelen, mutta todellisuudessa jaksan koristella sen kaksi piparia ja totean, että tuleepa näistä taas kamalia ja sitten vaan pursotan koristetta miten sattuu. No pääasia, että maistuu hyvälle ;)

15. Joulupäivinä rakennan aina jotain palapeliä, hengailen yöpuvussa ja villasukissa, katson telkkaria ja kuuntelen joululauluja. PARASTA<3


Löytyykö teiltä samanlaisia perinteitä vai onko teillä jotain ihan toisenlaisia tapoja? :) Kertokaa ihmeessä! Jospa saisin jotain uuttakin omaan joulunviettoon!

-Henna

Kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti