keskiviikko 17. joulukuuta 2014

MAUKAS PIPARKAKKUTAIKINA

Tänään alko LOMA!! Ihanaa. Yhtä raporttia vaille syyslukukausi paketissa, mutta palautus on ennen kevätlukukauden alkua, joten teen osuuteni kaikessa rauhassa kunhan lomailultani kerkeän. Heh. Sain myös koneeni akun vaihdatettua perjantaina Helsingissä. Ihan mahtavaa. Meni 15minuuttia ja sain koneen takas! Kiitos MCare. Huippua palvelua!

Viime viikolla mulla oli viimeinen tentti ja siitä suunnattiin suoraan Helsinkiin yhdeksi yöksi ja lauantaina otettiin nokka kohti Tukholmaa. Näistä kirjoittelen paremmin varmaankin huomenissa! Nyt ajattelin julkaista piparkakkuohjeen, joka mun piti julkaista jo aikoja sitten. Tällä hellapoliisin reseptillä tulee ihan huippuhyvän makuista taikinaa ja tottakai kypsät piparitkin maistu hyvälle ;) Itse kolusin nettiä läpi erilaisia reseptejä vertaillen ja mielestäni tämä kuulosti parhaalta, joten päätin kokeilla, ja oli muuten nappi valinta. Piparkakkumaustetta laitoin enemmän mitä ohjeessa sanotaan ja lisäsin vielä hippusen kardemummaa taikinaan, muuten noudatin ohjetta.


Kiehauta siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilassa (kannattaa kiehauttaa miedolla lämmöllä ja sekoittaa puulastalla, jottei pala pohjaan). Nosta pois liedeltä ja lisää paloiteltu voi ja sekoita niin kauan, kunnes voi on kokonaan sulanut seokseen. Sen jälkeen laita seos jäähtymään n. 20-30 minuutiksi. Sen jälkeen vatkaa munat yksitellen joukkoon ja lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda. Ja tadaa valmista! Syödä voit heti nam!! Ennen leipomista kannattaa antaa maustua n. vuorokauden jääkaapissa.
Paista n. 175-asteisessa uunissa n. 5min. Paistoaika riippuu tietysti uunista ja piparien paksuudesta, joten kannattaa seurailla piparkakkujen väriä :)






NAUTI!

-Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti