keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

THE PERFECT PIZZA

Pizza. Kaikkien rakastama herkku, josta voi tehdä joka kerta juuri sellaisen kuin haluaa. Mä olen kuitenkin kaavoihin kangistunut ja tilaan joka kerta Kotipizzasta lähes samanlaisen pizzan, ehkä yhden täytteen muutan, mutta that's it, sen hurjempaan en kykene. Kotona, kun ollaan tehty pizzaa, niin tungen aina kaikki mahdolliset täytteet valmispohjan päälle ja heitän uuniin. Eihän sellaista kilometrin paksuista lättyä jaksa kukaan syödä, eikä siinä erotu täytteidenkään maut kovin hyvin.

Keväällä vierailtiin poikaystäväni siskon luona ja saattiin siellä maailman parasta itse tehtyä pizzaa. Sen jälkeen ollaan tehty vain ja ainoastaan sen ohjeen mukaan pohja ja täydelliset täytteetkin löydettiin samaisesta pöydästä.


Pohjan ohje löytyy Durumvehnäjauhopussin kyljestä.

3dl durumvehnäjauhoja
15g hiivaa
1½ dl vettä
½ tl suolaa
reilu 2 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen (itse käytin tuorehiivaa). Sen jälkeen lisää suola ja öljy ja lopuksi lisää jauhot. Vaivaa vähintään 10min ja anna kohota kaksinkertaiseksi. (Itse kohotin 3-4 tuntia, vähemmälläkin pärjää). Kohottamisen jälkeen vaivaa vielä hieman taikinaa ja jaa niin moneen osaan kuin haluat ja kauli niin ohuiksi pohjiksi kuin saat.

Pizzan päälle laitettiin ensin Mutti pizzakastiketta, sitten mozzarella raastetta, mozzarellan paloja, sekä tomaattia. Tämän jälkeen se laitetaan uuniin 250 asteeseen ja paistetaan kunnes pohja rusehtaa hieman. Paiston jälkeen laitoimme päälle vielä parmankinkkua, rucolaa, avocadoa, pinjansiemeniä ja mausteiksi oliiviöljyä, mustapippuria sekä suolaa. NAM!



Ollaan joka kerta tehty tupla tai tripla annos taikinaa ja jokaisella kerralla ollaan tehty myös jokin perinteisempi pizza, kuten jauheliha-tonnikala-ananas-parikapizzaa, mutta ei, mikään ei enää vedä vertoja tälle yksilölle! Kiitos ohjeesta kuuluu siis poikaystäväni siskolle! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä makunautintoa!

-Henna 

2 kommenttia:

  1. Mmmm näyttää hyvältä! :P Itse oon noita durumjauhoja kaupassa etsinyt mutta tuloksetta.. :D

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoo, että hyvälle myös maistuu! :) Aa no voi. Mä oon ostanu joka kerta Prismasta, mutta käsittääkseni myös esim S-marketista pitäis löytyä!

      Poista